Hur

Hur går man till väga när man skall sälja sin bosad? Det är en fråga som många ställer sig och den stora frågan är för det mesta hur mycket pengar man kan räkna med att få ut vid försäljningen. Det är ofta så att om man väljer att förmedla försäljningen via en mäklare kommer man att tjäna på affären. Ofta kan det arvode som mäklaren vill ha för att utföra jobbet verka avskräckande, men i slutändan kommer det säkert att visa sig att anlitande av mäklare var ett förnuftigt steg att ta. En mäklare kan hjälpa dig med att värdera din bostad och det kan visa sig vara en lönsam deal. En fastighetsmäklarer i Stockholm är väl bekant med de områden som finns i staden och i utkanterna och en korrekt värdering av utgångsvärdet kan visa sig vara avgörande för det pris man i slutändan får ut. Det gäller att inte lägga utgångsbudet för högt eftersom det kan verka avskräckande på personer som är intresserade av din bostadsrätt eller din villa. Det kan också vara mycket negativt att lägga utgångsvärdet för lågt eftersom det kan innebära att det drar till sig spekulanter som sen inte kommer att kunna gå så högt i budgivningen. Hjälp av en mäklare kan i detta läge vara av stor strategisk betydelse.

När det vid ett senare tillfälle handlar om att upprätta ett korrekt köpeaval är det av stort värde att ta hjälp av en mäklare som verkligen kan sin sak. Här är det mycket att tänka på och det är viktigt att kontraktet är utformat så att både köpare och säljare av en bostad är skyddade vid en framtida kontrovers.

Genom att fylla i vårt kontaktformulär kommer du enkelt i kontakt med en duktig mäklare och du får också chansen till ett lugnt telefonsamtal eller ett personligt möte för att ta ett anlitande under övervägande.